Bratislava, 15.4.2016

„Our World is beautiful“. Výstava fotografií medzinárodnej fotografickej súťaže CEWE

S viac ako 94 000 prihlásenými snímkami nastavila medzinárodná fotosúťaž CEWE „Our World is beautiful“ latku pre budúce fotosúťaže veľmi vysoko. Odborná porota zložená z renomovaných odborníkov, fotografov a novinárov odovzdala v šiestich kategóriách ceny v celkovej hodnote 80 000 €.

Fotosúťaž „Our World is beautiful“, ktorú vyhlásila popredná fotoslužba v Európe a inovačný online partner v oblasti tlače ako pokračovanie súťaže „Europe is beautiful“ (2013), sa stretla s veľkým záujmom verejnosti. Približne 11 800 vášnivých fotografov z 18 krajín prihlásilo do súťaže celkovo viac ako 94 000 fotografií v kategóriach Architektúra, Prírodná scenéria, Príroda, Ľudia, Šport a Doprava/Infraštruktúra. Súťaž „Our World is beautiful“ preto patrí k najväčším medzinárodným fotosúťažiam.

Celková víťazka sa stala Agnieszka Gulczyńska z Poľska. Presvedčila svojou snímkou „Just be with me“ v kategórii Ľudia a získala tak po prvýkrát ocenenie CEWE Photo Award. Jej dojímavá snímka malého chlapca, ktorý sedí so svojím psom v náručí na brehu jazera a pozerá na večerné slnko, majstrovsky symbolizuje pojmy ľudskosť, partnerstvo, šťastie, priateľstvo a budúcnosť. „Táto fotografia presne vystihuje názov súťaže „Our World is beautiful“. „Náš svet môže byť takým pekným, bezstarostným a pozitívne naladeným na budúcnosť“, vyjadril sa člen poroty Wolfgang Heinen.

V ďalších kategóriách sa výhercami stali: Adam Kováč, Slovenská Republika, v kategórii Krajina; Devid Camerlynck, Belgicko, v kategórii Architektúra; Murat Ertem, Nemecko, v kategórii Príroda; Gábor máté Pustai, Maďarsko, v kategórii Šport a Thomas Pedersen, Dánsko, v kategórii Doprava a infraštruktúra. Týchto šesť víťazov bolo vyhlásených 2.9.2015 v hamburskej galérii Deichtorhallen. Nadšenie neskrýval ani Dr. Rolf Hollander, predseda predstavenstva spoločnosti CEWE v Nemecku a člen poroty: „Záujem bol jednoducho fantastický. Kvalita súťažných snímok je z veľkej časti vynikajúca – naši účastníci zažívajú radosť z fotografie“.

Unikátna výstava z medzinárodnej CEWE fotosúťaže „Our World is beautiful“ je prístupná verejnosti v moderných priestoroch nákupného centra Eurovea v Bratislave denne od 18.4. do 8.5.2016, v časoch otváracích hodín – od 10:00 do 21:00. Výstava je bezplatná.