Oldenburg/Bratislava, 18.5.2020

Najväčšia fotografická súťaž CEWE Photo Award začína

Štvrtý ročník medzinárodnej fotosúťaže CEWE Photo Award práve začína. Predovšetkým v posledných rokoch táto fotografická súťaž dokázala, že fotografie ako univerzálny jazyk spájajú ľudí z celého sveta - vlastnosť, ktorá v súčasnosti čoraz väčší význam. Motto „Our world is beautiful - Náš svet je krásny“ by malo vo všetkých situáciách otvárať ľuďom oči, aby boli schopní vidieť krásne a hodnotné veci. Každý účastník prispieva svojou mierou k zlepšeniu sveta: CEWE venuje za každú prihlásenú fotografiu 10 centov organizácii SOS Children´s Villages International.

Hobby a profesionálni fotografi majú teraz rok na to, aby prihlásili svoje obľúbené fotografie do súťaže CEWE Photo Award. Na výber je desať rôznych kategórií: „Krajina“, „Ľudia“, „Príroda“, „Architektúra a technológie“, „Šport“, „Varenie a jedlo“, „Záľuby a voľný čas“, „Zvieratá“, „Cestovanie a kultúra“ a „Letecká fotografia“. Pri hľadaní dokonalej fotografie sa určite oplatí nová perspektíva. Najmä v dnešnej dobe s jej nezvyčajnými opatreniami sa krása sveta často vyskytuje v malých detailoch. Tak prečo sa nevydať na cestu za najlepším záberom priamo pred váš dom? Prihlásené fotografie si môže aj počas súťaže prezerať a komentovať každý návštevník webovej stránky. Súťaž je na Slovensku organizovaná pod patronátom Slovenskej federácie fotografov.

Po termíne uzávierky 31. mája 2021 preberie medzinárodná porota vzrušujúcu úlohu výberu najlepších fotografií. Ceny s celkovou hodnotou viac ako 250 000 EUR čakajú na 1 000 víťazov. Výhercovia 10 kategórií získajú čestné ocenenie a spomedzi nich sa vyberie jeden celkový víťaz: Dostane prestížnu trofej - cenu CEWE Photo Award.

„Sme veľmi radi, že sa cena CEWE Photo Award etablovala ako neoddeliteľná súčasť medzinárodnej fotografickej scény,“ zdôrazňuje Dr. Christian Friege, generálny riaditeľ spoločnosti CEWE. „Vďaka 448 152 prihlásenými fotografiami sme minulý rok usporiadali najväčšiu fotografickú súťaž na svete. Čo bolo pre nás ešte dôležitejšie, bolo to, že vďaka veľkému počtu fotografií sme mohli na slávnostnom odovzdávaní cien darovať organizácii SOS Children´s Villages International šek vo výške 44 815,20 eur. Chcel by som sa poďakovať všetkým fotografickým nadšencom, ktorí nás opäť podporujú v našom cieli zhromažďovať veľa krásnych a farebných dojmov a zdieľať ich s celým svetom.“

Fotografická súťaž s históriou

Súťaž CEWE Photo Award má svoje korene v prvej medzinárodnej fotografickej súťaži spoločnosti CEWE s názvom "Europe is beautiful 2010". V nasledujúcich rokoch sa súťaž neustále vyvíjala a spájala čoraz viac nadšencov fotografie z celého sveta. Galériu výhercov z posledného ročníka CEWE Photo Award 2019 si môžete pozrieť tu Zapojiť do súťaže sa môžete na stránke: sutaz.cewe.sk/cewephotoaward-2021

Ing. Lucia Bednáriková
email: lucia.bednarikova@cewe.sk

Maloobchodná sieť 15-tich špecializovaných fotopredajní pokrýva takmer celé Slovensko. Okrem vlastnej siete predajní CEWE FOTOLAB spolupracuje CEWE s mnohými obchodnými partnermi v rámci celej Slovenskej republiky.

Rozumiem